Familiebedrijf met hart voor de omgeving

Het begon met paard en wagen

Met paard en wagen vervoerde Dorus Braam in 1935 handgeladen schelpen van het strand van IJmuiden naar de lokale kalkfabriek waar ze vermalen werden en als grondstof dienden voor het maken van cement. Een lucratieve handel voor de familie Braam, die destijds de basis legde voor een bedrijf dat zich uiteindelijk zou specialiseren in het recyclen van grote partijen grond en puin. Eigenaar René Braam behoort tot de derde generatie en ziet een bloeiende toekomst voor zijn bedrijf in een tijd waarin duurzaam hergebruik van materialen steeds vanzelfsprekender wordt.

" Wij investeren steeds weer in nieuwe technieken. Want als je een voorsprong hebt, wil je die zeker behouden. "

Rutger Baars - Braam Recycling

" Ons terrein ligt strategisch zeer slim. Direct aan snelwegen en aan groot vaarwater. "

100% flexibiliteit

Braam Recycling opereert op een eigen, door Rijkswaterstaat erkende, verwerkingslocatie in de haven van Beverwijk. Strategisch gelegen aan zowel water als snelweg. Wij hebben daar alles in eigen beheer. Wij zijn dus onafhankelijk en dat maakt ons uitermate flexibel.

Alles wat nodig is in eigen beheer

Alle noodzakelijke machines, materieel en mensen zijn bij Braam voorhanden. Dat maakt ons snel en flexibel. Van zeef tot puinbreker, van kadekraan tot weegmeester, van grondingenieur tot grondwerker.